poniedziałek, 13 października 2014

Schab z jabłkami


Macie ochotę na pyszny obiad, ale nie macie czasu stać przy garach? Schab z jabłkami pieczony w rękawie to coś dla Was:).

Składniki (dla 2 osób):
- 6-8 plastrów schabu
- 2 jabłka
- sól, pieprz, majeranek

Plastry schabu nacieramy majerankiem, solą i pieprzem (jeśli karmimy noworodka to pieprz lepiej omińmy). Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki, posypujemy majerankiem. Wszystko wkładamy do rękawa i wlewamy 1 łyżkę osolonej wody. Rękaw wkładamy do naczynia żaroodpornego (nie zamykamy), nakłuwamy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. godzinę. Po wyjęciu schabu na talerz polewamy go wodą z rękawa. Schab możemy podać z ziemniakami. 
(Przepis zaczerpnięty z bloga: http://delicjematkikarmiacej.blox.pl/2010/02/3-przepisy-w-rekawie.html)
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz